cursus 
edelsmeden en sieraden maken

DEN HAAG 
Zuid57, Theater Dakota en Artlabs

Edelsmeden leren in een uniek doorlopend programma voor beginners en gevorderden.

cursusseizoen 2024-2025
 

De cursus


Heb je al enige ervaring met ambacht van edelsmeden? En wil je je technieken uitbreiden en verdiepen en je eigen unieke sieraden ontwerpen en uitwerken? Dat kan bij de cursus edelsmeden in Zuid57 in Den Haag. Je krijgt les van mij, Anne Rose Regenboog, in een leuke groep van beginners, gevorderden en ervaren cursisten.


Programma:  24 lessen op vrijdagen van 9:30 tot 13:00 uur zie kalender


Voor beginners

Met een uniek lesprogramma leer je in je eigen tempo de basistechnieken zoals zagen, vijlen en afwerken zoals schuren en polijsten. Daarna ga je aan de slag met vuur en maak je kennis met de technieken van solderen en gieten.


Aan het einde van het eerste jaar heb je geleerd hoe je vormen en verbindingen ontwerpt, schakels maakt en (edel)stenen kunt zetten. Binnen de lessen is er ruimte om je eigen ideeën uit te voeren.
Voor gevorderde cursisten:


In het vervolg van de cursus leer je meer technieken en varianten op technieken uit het eerste jaar zoals verschillende zettingen van edelstenen. En je ontwikkelt je eigen persoonlijke stijl.De groep bestaat uit cursisten met  verschillende niveau’s. Dat kan omdat iedereen in eigen tempo werkt. Het leuke voor een beginnende edelsmid is dat je kan zien wat er al mogelijk is als je iets verder bent.

          

 


Werkplaats:


Heb je al veel ervaring en wil je in een groep je eigen werk maken? Samen met mij kun je kijken hoe je nieuwe technieken en verdieping in jouw werk toe kunt passen. Samen met de andere cursisten kun je sparren en inspiratie opdoen.


In de werkplaats werken we aan een grote tafel met plek voor maximaal 16 cursisten. Er zijn 6 plekken om te solderen en 1 om metaal te smelten en te gieten. Er is gereedschap aanwezig en een aparte ruimte om te smeden.


Materialen kunnen bij mij gekocht worden of je krijgt advies waar je die het beste aan kunt schaffen.Bibliotheek:

In de werkplaats is een ruime bibliotheek aanwezig om tijdens de lessen inspiratie op te doen.

Exposeren:

In de hal van Zuid57 staat een vitrine waarin doorlopend prachtige sieraden geëxposeerd en te koop aangeboden kunnen worden.


Docent:

Ik ben Anne Rose Regenboog, edelsmid en beeldend kunstenaar.

Ik heb 32 jaar leservaring met cursussen en begeleiding van stagières van de Vakschool Edelsmeden in Schoonhoven. Als ik geen les geef werk ik dagelijks in eigen atelier.

Ik heb de Vakopleiding gevolgd in Schoonhoven en ben opgeleid aan de Gerrit Rietveld Academie.


Heb je interesse? Neem dan contact met mij op of schrijf je in: inschrijfformulier